Assouline Boek Dior by Marc Bohan

Van alle grote Parijse couturehuizen is Dior misschien wel de beroemdste en meest prestigieuze ter wereld, en belichaamt het de sublieme visie van Christian Dior op vrouwelijkheid. Na het abrupte vertrek van Yves Saint Laurent heeft de ingetogen elegantie van Marc Bohans designvooruitzichten het huis van Dior opnieuw vormgegeven op de oorspronkelijke basis van zachte, damesachtige, vrouwelijke silhouetten, die vrouwen over de hele wereld aanspraken, van Amerikaanse socialites en internationale beroemdheden tot royalty’s. .

Dior van Marc Bohan is het derde deel in een ongekende reeks boeken gewijd aan elke ontwerper van een couturehuis, het ultieme compendium van de meest memorabele haute couture-creaties bedacht en handgemaakt door het beroemde huis van Dior sinds het begin. Deze modeschatten zijn zorgvuldig bewaard in ‘s werelds grootste musea en instellingen en zijn gefotografeerd en exclusief samengesteld voor deze onmisbare collectie.

Dit prachtige boek bevat prachtige originele fotografie door Laziz Hamani en bevat Marc Bohans meest iconische haute couture-ontwerpen voor het huis van Dior, van de Slim Line-collectie van de lente van 1961 tot de collectie van het jaar van India voor de lente van 1989. Modejournalist Jérôme Hannover vertelt over details en anekdotes achter veel geselecteerde stukken, die inzicht geven in Bohans inspiraties en invloeden gedurende bijna dertig jaar ontwerpen voor het huis van Dior. 

Het boek telt 496 pagina’s en heeft als afmeting B 30 cm x L 37 cm x D 4,8 cm.

195.00

Uitverkocht

Ontdek de nieuwste trends, interieurs en exclusieve producten in onze nieuwsbrief.