Assouline Boek Yves Saint Laurent: The Impossible Collection

Nadat hij zijn grote doorbraak had gekregen bij het assisteren van de Franse couture-titaan Christian Dior, sloeg Yves Saint Laurent zijn eigen weg en transformeerde de haute couture voor een nieuw tijdperk van jeugdige, sterke, onafhankelijke vrouwen. Zijn ontwerpen veranderden de koers van de mode en introduceerden het concept van designer ready-to-wear voor een bredere klantenkring. Zijn tijd ver vooruit, creëerde hij vrouwelijke versies van mannelijke stijlen zoals het krijtstreep broekpak, het Saharienne kaki safari-jack en Le Smoking smoking, en introduceerde hij schandalige ideeën zoals doorschijnende blouses en het gewaagde Opium-parfum, waarvan de prikkelende naam en vroege advertenties met een schok werden ontvangen. Hij was ook een van de eerste couturiers die voor fast fashion ontwierp en creëerde in 1996 een smoking voor de Franse massamarkt-retailer La Redoute.

Samen met de gewaardeerde modejournalist en Saint Laurent-expert Laurence Benaïm heeft Assouline de 100 meest iconische kenmerkende stukken uit het veertigjarige oeuvre van Yves Saint Laurent samengesteld, vanaf de allereerste looks die op de catwalk verschenen in zijn gelijknamige debuutcollectie in januari 1962 na zijn vertrek. van Dior tot zijn laatste couturepresentatie bij zijn pensionering in 2002.

Yves Saint Laurent: The Impossible Collection, de best verkochte toevoeging aan Assouline’s exclusieve Ultimate Collection van handgemaakte volumes, zet alle klassiekers in de schijnwerpers: de Mondriaan shift-jurk; de zwarte jurk met witte kraag en manchetten voor de film Belle de Jour; de legendarische collectie Ballets Russes; de eerbetoon aan Picasso, Matisse en van Gogh; de op maat gemaakte broekpakken en vloeiende gedrapeerde jurken met coup de crayon; het uitbundige gebruik van fluweel, kant, veren, luipaardprint en schitterende juweeltonen. Gemaakt in Italië.

Het boek telt 208 pagina’s, is in het Engels geschreven en heeft als afmeting B 39.7 x L 47.5 x D 8.3 cm.

820.00

Uitverkocht

Ontdek de nieuwste trends, interieurs en exclusieve producten in onze nieuwsbrief.