Boek Dior in Bloom

Een passie voor tuinen en bloemen vormde de kern van het werk van Christian Dior en een eeuwige bron van zijn creatieve inspiratie. Voor de ontwerper bood de geur van een parfum ‘een deur naar een verborgen wereld’. Zijn eerste parfum, Miss Dior, geïnspireerd door de weelderige tuinen van zijn ouderlijk huis in Normandië, smeedde een onlosmakelijke link tussen zijn creaties in mode en geur. Andere parfums werden geïnspireerd door avonden in zijn huis in Zuid-Frankrijk, verlicht door vuurvliegjes en geparfumeerd met jasmijn. Gedurende zijn hele leven transformeerde Christian Dior zijn tuinen in groene toevluchtsoorden en plaatsen van creatieve verjonging.
Tuinen en bloemen zorgden ook voor het werk van Dior in de mode, van de ‘bloemenvrouwen’ die de New Look van de late jaren 1940 en 1950 inspireerden tot de zwierige, bloesemachtige baljurken geborduurd met weelderige bloemmotieven die hij tijdens zijn carrière ontwierp. Dior’s heruitvinding van florale inspiraties, die werden doordrenkt in zijn resoluut toekomstgerichte creaties, vormde elk van de ontwerpers die hem volgden in het huis van Dior, van Yves Saint Laurent tot Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en Maria Grazia Chiuri.
Dit elegante boek brengt een reeks originele essays samen van modehistorici, schrijvers en een landschapsarchitect die de levenslange dialoog van de ontwerper met de natuur onderzoeken. Daarnaast beoordelen interviews met creative directors Maria Grazia Chiuri, François Demachy, Victoire de Castellane, Kim Jones en Peter Philips hoe de liefde voor bloemen van Christian Dior hun eigen artistieke visie heeft gevormd. Een portfolio met rozenportretten van Nick Knight, samen met niet-gepubliceerde archiefdocumenten over Christian Dior en zijn tuinen, prachtige details van borduurwerk en stoffen, parfums, modeschetsen en foto’s, vertellen een fris en boeiend verhaal over het Huis van Dior.

Het boek is in het Engels geschreven, heeft als afmeting 27.8 x 36 cm en telt 302 pagina’s.

110.00

Uitverkocht

Ontdek de nieuwste trends, interieurs en exclusieve producten in onze nieuwsbrief.