Iittala Birds by Toikka Long-earood owl

De iconische collectie glazen vogels die de Finse designlegende Oiva Toikka ontwierp voor Iittala, kwam uit in 1972. Elk jaar komt er een nieuwe vogel bij. Elke vogel is een uniek kunstobject en combineert Toikka’s passie voor de natuur en voor de glasblaaskunst. De collectie is handgemaakt en mondgeblazen in de Iittala-glasfabriek, en fuseert de traditionele glaskunst met het vakmanschap van Toikka en zijn team.

Birds by Toikka Ransuil belichaamt de speelsheid en onbeperkte fantasie van de kunstenaar. Het koepelvormige lichaam van de uil is bedekt met iriserende spikkels. Zijn gespitste oren en scherpe ogen geven hem een nieuwsgierig uiterlijk. De afmeting van de long-earood wol is 110 x 175 mm.

Tegenwoordig zijn de Toikka vogels echte verzamelobjecten – overal ter wereld zijn verzamelaars op zoek naar zeldzame exemplaren. De prachtige vogels worden stuk voor stuk met de mond geblazen, het zijn unieke kunstwerken met een eigen karakter waardoor ze lichtjes kunnen afwijken van de voorbeeldfoto.

 

529.90

Product totaal
Opties totaal
Totaal

Ontdek de nieuwste trends, interieurs en exclusieve producten in onze nieuwsbrief.