Assouline The Impossible Collection of Watches

In deze verbluffende toevoeging aan de Assouline-serie heeft de Britse historicus Nicholas Foulkes de 100 baanbrekende uurwerken van de twintigste eeuw geselecteerd, waarbij de deugden van zeldzaamheid, kostbaarheid, innovatieve functies, historisch belang, grootse herkomst en aangenaam ontwerp werden afgewogen. Het horloge – een microkosmos van honderden minuscule componenten die harmonieus met elkaar samenwerken en gebonden zijn in een kast van edelmetaal – heeft de kracht om emoties op te wekken, de verbeelding te prikkelen en dezelfde passie te inspireren als grote kunst. Mooie uurwerken nodigen ons uit om mee te doen aan een verhaal, en het verhaal dat deze 100 voorbeelden onthullen is dat van een van de meest opwindende en dynamische periodes in de menselijke geschiedenis.

Deze miniatuurmachines weerspiegelen de ongelooflijke technologische vooruitgang en sociale veranderingen van de vorige eeuw, van de uitvinding van het vliegtuig tot de gevolgen van twee wereldoorlogen tot de komst van ruimteverkenning en het aanbreken van het digitale tijdperk. Met illustere namen als Audemars Piguet, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, Patek Philippe, Rolex en Tag Heuer, omvatten deze 100 uurwerken de Omega Lawrence of Arabia pilotenchronograaf uit 1915, de Breitling Cosmonaute uit 1962 en het Ulysse Nardin Astrolabium uit 1985. Deze met de hand gebonden oversized luxe editie is voorzien van handgeknoopte afbeeldingen en wordt geleverd in een linnen etui.

The Impossible Collection of Watches is in het Engels geschreven, telt 144 pagina’s en heeft als afmeting W 39.3 x L 47 x D 7 cm.

 

 

 

820.00

Uitverkocht

Ontdek de nieuwste trends, interieurs en exclusieve producten in onze nieuwsbrief.